Geeft kinderen de ruimte!
Kinderdagverblijf "De Speelhoeve"

Nieuws

Heerlijke zomer
De afgelopen maand hebben we kunnen genieten van heerlijk zomerweer. De kinderen konden lekker buiten spelen met water en zand . En zo nu en dan was het zo warm dat er ijsjes uitgedeeld werden.
En als het dan een keertje ging regenen, dan was het nog lekker om buiten te zijn…. en even af te koelen.
mini-20160719_112426    mini-img-20160727-wa0003

Uitstapje kinderboerderij
Op zaterdag 3 oktober werd het jaarlijkse uitje naar de kinderboerderij in Sneek georganiseerd door de oudercommissie en het team van De Speelhoeve.  Het was (wederom) een prachtige dag, dus het was heerlijk vertoeven buiten bij het restaurant (voor de ouders) en op de speeltoestellen (voor de kinderen). Leuk om zo weer even in een andere setting bij te kletsen en te zien hoe de kinderen met elkaar spelen. Kijk op de fotopagina voor de foto’s van het uitstapje.     
mini-PA032268

Winterpret

Vorige week viel er ineens een mooi pak sneeuw.  Dus snel de dikke jas aan, muts en handschoenen aan en hup naar buiten…. lekker spelen in de sneeuw!   Heerlijk vonden de kinderen dat.  En er ligt dan op de buitenspeelplaats genoeg sneeuw om een sneeuwpop te maken of lekker op de slee te rijden.  Het was helaas maar van korte duur, maar we hebben er wel van genoten. Kijk op de fotopagina voor leuke foto’s van deze winterpret….

mini-7

Open Huis

Zaterdag 17 mei jongstleden werd er een Open Huis georganiseerd in het kader van het 15 jarig bestaan van de Speelhoeve. Er was een gezellige ambachtelijk markt met allerlei producten van regionale bedrijven , er waren activiteiten voor de kinderen en er was live muziek van blaaskapel De Utlopers. Maar bovenal: er was prachtig weer! De opkomst was overweldigend en zodoende werd het een zeer geslaagde dag.  
Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en bedrijven die deze dag mogelijk hebben gemaakt:

Binnenkort verschijnen er op deze site meer foto’s van de Open Dag.

foto 3  foto 1

Renovatie dak boerderij

Het dak van de boerderij wordt de komende weken (april/mei 2014) gerenoveerd. De metalen platen worden vervangen door (echte) dakpannen en het dak wordt opnieuw uitgelijnd en vastgeschroefd. Het is een hele operatie, maar naderhand zal de boerderij er weer als nieuw  (of moeten we juist zeggen “in oude staat”) uitzien.
dak3

Open huis 

In verband met het 15 jarig bestaan van De Speelhoeve, organiseert het team een Open Huis op zaterdag 17 mei a.s. van 10:00 uur tot 14:00 uur . Tijdens deze dag kunnen belangstellenden een een kijkje nemen op ons kinderdagverblijf. Ook worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Er is een (ambachtelijke) markt en er worden schapen geschoren. Een mooie gelegenheid dus om even langs te komen.

Open huis poster

Voorjaar

Het weer laat zich de laatste dagen weer van de goede kant zien.  We hebben niet echt een winter gehad, maar maken ons nu al op voor het voorjaar. Deze week was het al heerlijk buiten, dus konden de kinderen lekker genieten en spelen in de ontdekkingstuin. Ze waren druk bezig met kleine boomstammen en ook die emmers met water zijn ook erg interessant….  Kijk op de fotopagina voor nog meer leuke foto’s 
mini-foto5 mini-foto6

Helikopter landt in weiland voor de Speelhoeve

Even leek het erop alsof de kinderen van de Speelhoeve tegenwoordig ook al met een helikopter gebracht worden.
Maar nee, het was een helikopter, die voor TV opnames van het EO programma “Rail Away” een landingsplaats zocht vlakbij de spoorlijn tussen Stavoren en Leeuwarden.  En toevallig hadden ze het land voor de boerderij uitgekozen. Chantal en Sietie zijn even wezen kijken met Renso, Djenna en Liz.  Renso vond het erg interessant en durfde wel even in de helikopter te zitten, stoer hoor….
foto4 Heli foto3 Heli
foto5 Heli foto1 Heli 

Kinderdagverblijf De Speelhoeve wint Tevreden Award 2013

Woensdag 25 september heeft Kinderdagverblijf De Speelhoeve uit Loënga (vlakbij Sneek) de Tevreden Award 2013 in ontvangst mogen nemen tijdens een evenement van de bdKO (Beroepsvereniging Directeuren Kinderopvang). Kinderdagverblijf De Speelhoeve mag zich vanaf nu “de klantvriendelijkste kinderopvangorganisatie van Friesland noemen. Dit omdat zij beoordeeld is met het hoogste klanttevredenheidscijfer binnen de provincie. Initiator Tevreden.nl, een onafhankelijk advies- en onderzoeksbureau, heeft dit jaar voor de eerste keer de Tevreden Awards uitgereikt, speciaal voor de kinderopvang. Per provincie heeft de kinderopvangorganisatie met het hoogste klanttevredenheidscijfer de Tevreden Award 2013 ontvangen. Daarnaast is er een prijs uitgereikt aan één landelijke winnaar.

Durf de mening van ouders te vragen
Marianne Hamersma-Ploegstra, eigenaresse van Kinderdagverblijf De Speelhoeve: ”We vinden het een hele eer dat we de klantvriendelijkste kinderopvangorganisatie van Friesland zijn. We werken iedere dag hard om ouders meer tevreden te houden en kinderen de beste en leukste opvang te bieden op een unieke locatie. Het is dan ook fantastisch dat ouders dat blijkbaar ook zien en ons via een onafhankelijk platform als Tevreden.nl met zo’n hoog waarderingscijfer beoordelen. Dat is niet voor niks: we durven de mening van ouders over onze organisatie te vragen, ook als die minder positief is. Je weet dan wat je nog beter moet doen. Die verbeter drive moet je als organisatie altijd blijven houden!”

Maken of kraken
Govert Janssen, Directeur Tevreden.nl: “Ervaringen van klanten zijn voor iedere organisatie zeer belangrijk. Al helemaal als het om opvang van hun kleine kroost gaat. Ervaringen van klanten zijn de beste graadmeter om de kwaliteit van organisaties op onafhankelijke en betrouwbare manier weer te geven. Al honderden kinderdagverblijven in Nederland spelen hier proactief op in en maken gebruik van het onafhankelijke onderzoeksplatform kinderopvang.tevreden.nl. Dit om de tevredenheid van hun klanten in kaart te brengen en verder te verbeteren. Juist ervaringen van ouders kunnen een KDV maken of kraken.”

Over Kinderdagverblijf de Speelhoeve
Kinderdagverblijf De Speelhoeve is een particulier kinderdagverblijf en is sinds 1999 gevestigd in een grote kop-hals-rompboerderij gelegen aan de rand van Sneek, aan de Ivige Leane (eeuwige laan) te Loënga. Het kinderdagverblijf ligt in de nabije omgeving van de woonwijken Pasveer, de Stadsfenne, de Zwette en De Loten in Sneek en de omliggende dorpen Ysbrechtum, Scharnegoutum en Tirns. De Speelhoeve is een kinderdagverblijf op een unieke locatie en biedt professionele kinderopvang met een persoonlijke benadering. Er is veel ruimte (zowel binnen als buiten) voor de kinderen en aandacht voor natuurbeleving. Kijk voor meer informatie ook op www.despeelhoeve.nl

Over Tevreden.nl
Tevreden.nl combineert onafhankelijk, betrouwbaar onderzoek met transparantie van reviews en scores. Als onafhankelijk advies- en onderzoeksbureau maakt Tevreden.nl klantervaringen in vele branches inzichtelijk. Binnen de kinderopvang sector exploiteert Tevreden.nl ook een onderzoeksplatform kinderopvang.tevreden.nl. Organisaties kunnen zo de kwaliteit van klantgerichtheid verder optimaliseren en consumenten kunnen op basis van betrouwbare, representatieve reviews en ratings weloverwogen keuzes maken. Tevreden.nl is het grootste gespecialiseerde onderzoeksbureau in klanttevredenheid van Nederland. Tevreden.nl is lid van MOA en NIMA en CKZ geaccrediteerd.

oorkonde tevreden.nl


Kinderdagverblijf "De Speelhoeve"